főkuszban a fejlődés

Üzleti mentorálás

KIKNEK ÉS MIBEN SEGít?

Üzleti mentorálás számos esetben segíthet a vezetőknek és vállalkozásnak egyaránt. Legyen szó egy új cég indításáról, vagy akár egy változás menedzseléséről, a mentorálás segítségével többet hozhat ki vállalkozásából, illetve lehetőséget teremt az egyéni és vállalkozási potenciál kiaknázására. Ha szeretne többet kihozni magából és vállalkozásából, egy mentorral való együttműködés kulcs lehet a sikerhez.

A következőkben hozunk néhány példát, amikor ez a támogatási forma segítséget nyújthat, de fontos megjegyezni, hogy nemcsak probléma felmerülése esetén vehető igénybe.

 • Ha Ön új vállalkozást indít, egy tapasztalt mentor segíthet az induló nehézségek leküzdésében, stratégiák kidolgozásában és hosszú távú célok meghatározásában.
 • Amikor már a vállalkozás növekszik és terjeszkedik, új kihívások merülhetnek fel. Ebben az időszakban az üzleti mentor segíthet a növekedési stratégiák kidolgozásában, a piacok feltérképezésében és a hatékonyabb működés elérésében.
 • Ha a vállalkozás jelentős változások előtt áll, mint például egy tulajdonosváltás, új stratégiák bevezetése vagy piaci változások, egy mentor segíthet a folyamatok gördülékenyebb lebonyolításában.
 • Ha a piaci trendek és technológia gyors ütemben változik, egy mentor segíthet az új lehetőségek azonosításában és a vállalkozás technológiai fejlődésének irányításában.
 • Egy mentor segíthet a hatékonyabb döntéshozatali folyamatok kialakításában, a prioritások meghatározásában és az erőforrások hatékonyabb felhasználásában.

a hatékonyságról

Az egyéni szakmai fejlődéséhez is nagyban hozzájárulhat a mentorálás. Az elmúlt időszakban számos tanulmány számolt be arról, hogy a mentorálás az egyik leghatékonyabb tudásmegosztási forma. Segítséget nyújt a szakmai készségek fejlesztésében, a vezetési képességek erősítésében és az önfejlesztés terén is.

Kedvcsinálónak olvassa el, mit rólunk írtak ügyfeleink!

  rólunk mondták

  Visszajelzések

  „A mentorálási alkalmaink üzleti, vezetői és karrier témákra fókuszáltak, és mivel gyorsan megtaláltuk a közös hangot, őszinte és gondolatébresztő beszélgetéseket folytathattunk. Andi tapasztalata és out-of-the-box kérdései segítettek szakmailag és női vezetőként  (motivációs technikák, vállalkozásfejlesztés, konfliktuskezelés) is fejlődni, például a szóban forgó döntési szituáció új perspektívába való helyezésével.”

  Fejes Petra

  operatív igazgató, Case-Solvers

  „Nem vagyok vak, de mégsem láttam meg a körülöttem lévő sok fától az erdőt. Azt, ami igazán fontos, a lényeget. Andi segítségével megtanultam, hogy lépjek egyet hátra és nézzek más perspektívából az előttem álló dolgokra. Így tudtam sikeresen megküzdeni az előttem álló akadályokkal.”

  Horváth Botond

  Project Manager, Broadcast Solutions Hungary Kft.

  „Andrea egy lenyűgöző szakmai támpont a vállalati pénzügyek és szervezetfejlesztés területén. Lényegretörő a látásmódja, és minden tanácsával az adott üzleti probléma gyökerét igyekszik feltárni, és orvosolni. Szakmai egyeztetéseink számomra rengeteg értéket teremtettek.”

  Besztró Szabolcs

  Operatív és Stratégiai igazgató, Billingó Zrt.

  Az ősz az az évszak, amely megmutatja, hogy a változás is lehet gyönyörű.

  Márai Sándor

  író